Jókívánságok

2015. április 9., csütörtök

Cubanismo, csak stílusosan

Tavaly nyáron ismerkedtünk meg a Salsa Cubanismoval az agárdi Salsa Jam táborban.

Kriszti és Peti emberileg és tánctanárként is rögtön nagyon szimpatikusak voltak számunkra. Felkeltették a kíváncsiságunkat, így elmentünk megnézni, hogy milyen is egy cubanizmós óra.

Korábban sok salsa iskolában megfordultunk, és kerestük a számunkra ideális órát. Egy olyat, ahol jó a hangulat, kedvesek a csoporttársak, jók a tanárok, megfelelő a tanmenet: se nem gyors se nem lassú, de legfőbbképpen nem csak figuradarálás zajlik, hanem sok hangsúly kerül a részletekre, a tánc „ízére”.

Az első alkalommal kicsit izgultunk, hogy hogyan fogunk beilleszkedni: mennyire lesz megfelelő a szint, mennyire lesz barátságos a fogadtatás a csoporttársak és a tanárok részéről.

A Cubanismoban egy támogató közösségben találtuk magunkat, ahol nagyon jól érezzük magunkat. Mindennek tetejében az  ideális tanfolyam előbb felsorolt minden fontos tulajdonságát is megtaláltuk. Itt ragadtunk, és majd’ minden órán igyekszünk ott lenni.

Tetszik, hogy az órán van idő foglalkozni a stílussal mind férfi, mind női vonalon, és az, hogy a salsa mellett egyéb kapcsolódó afro-kubai táncokkal is ismerkedünk, a tematikus workshopokról már nem is beszélve.

Nagyon jól érezzük magunkat  ebben a közösségben, köszönjük, hogy a részesei lehetünk!

Réka és Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése